Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

Sajtótájékoztatón bemutatkozott a bor és a muzsika

Sajtótájékoztatón bemutatkozott a bor és a muzsika

Egyéb 🕔március 26, 2019

Tizedik alkalommal rendezik meg április 4-én, 18 órától a Kantharosz Gálát a győri Richter Teremben, ahol ezúttal is különleges és ritka borokra lehet licitálni, melynek bevételét jótékony célra, valamint tehetséges fiatalok támogatására fordítják a szervezők.

Az elmúlt tíz évben 66 millió forintból támogatták a gyermekek, a fiatalok álmait, terveit a Kantharosz Gála alapítói. A gálára ezúttal minden eddiginél több és értékesebb licittárgy érkezett, összesen 13 tétel kerül majd árverésre – tájékoztatott Tagai István, a Kantharosz egyik alapítója egy hétfői sajtótájékoztatón. Elmondta, a Sike Tamás borász által felajánlott 500 üveg Lélek nevű bor már el is kelt egy millió forintért, licit nélkül. Érdekességként említette, hogy egy csomagban árverezik el a 9 év 54 támogató borászának zászlóshajóiból összeállított válogatást, kalapács alá kerül Gere Attila 2012-es Kopár nevű 12 literes bora is. Az Oremus pincészet három tokaji Aszút 1963, 1972 és 1999 évjáratút ajánlott fel, és licitre kerül a Pannonhalmi Pálinkárium elmúlt 10 évének legjobb pálinkáiból összeállított kosár is.

Két különlegességet, a 2012-es évjáratú Rajnai rizlinget és Infúziót ajánlott fel a Pannonhalmi Apátsági Pincészet – tájékoztatott Illés Tamás marketing-és kereskedelmi vezető. Aki elmondta, szintén a kezdetektől támogatják a gálát.

Dr. Nagy István agrárminiszter is a Kantharosz mellé állt és immár második év ajánj fel licittárgyat és anyagi segítséget – emelte ki Pió Márta, a rendezvény gesztora.

Tízedik éve zenél az esten a Győri Filharmonikus Zenekar, természetesen jótékony céllal. Berkes Kálmán az idei műsorról szólva elmondta, a jubileum alkalmából igazi „slágereket, sztárdarabokat” játszanak. Glinka: Ruszlán és Ludmilla nyitányát követően felcsendül többek között Strauss-tól a Császárkeringő, a Vadászat polka, Brahms-tól a magyar táncok, valamint Bizet Carmen operájából a Torreádordal.

Idén 33 pályázat érkezett be 42 millió forint értékben. A szervezők reményei szerint legalább 12 millió 500 ezer forintot tudnak majd szétosztani a kiválasztott pályázók között. A szervező bizottság, a kuratórium és az összefogásban részt vállalt hét civil szervezet képviselője már eldöntötte ki kaphat támogatást a gála bevételéből. A pályázó közösségek közül a “Hétszín virág” Közhasznú Egyesület 27 főre 6 napos nyári tábort szervezhet halmozottan sérült gyermekeknek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület kerékpárokat, fóliasátort és konyhai eszközöket vásárolhat a bakonyszentlászlói házba táboroztatáshoz, a Süss fel Nap Alapítvány a Radó iskola udvarán játszóteret építhet, a „Híd a jövőbe” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány 2 asztali számítógépet vásárolhat szoftverekkel, a Gézengúz Alapítvány beszerezheti a “Thera Togs” nevű eszközt, a dunaszerdahelyi Autistákat Segítő Polgári Társulás pedig szövőszéket kaphat.Hét rászoruló fiatalt is támogatnak az est bevételéből, valamint a hagyományokhoz híven a közönség is szavazhat: a Rezeda Népművészeti Egyesület Megyei bentlakásos népzenei tábora, vagy a Szabadhegyi Református Egyházközség Hittan oktatáshoz használatos kivetítők és sporteszközök vásárlása kapjon a jótékonysági forintokból.

Az est két műsorvezetője: Borbás Marcsi és Rákóczi Feri lesz.

Győr Plusz szerző: Földvári Gabriella

fotó: O. Jakócs Péter

 

About Author

Who wrote this article
Vissza