Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

Rekordbevétel a gyermekek támogatására

Rekordbevétel a gyermekek támogatására

Egyéb 🕔április 9, 2019

Az idei, X. Kantharosz-gálán több mint 18 millió forint gyűlt össze, megdöntve ezzel minden eddigi rekordot. A jubileumi estet csütörtökön rendezték a Richter teremben, ezúttal is a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével.

A Kantharosz-gála és Győr város sikere az összefogás erejében rejlik.  A gála eredményessége az alapítókon, szervezőkön és a licitálókon is múlik, akik pénzüket, energiájukat nem sajnálva jótékonykodnak. A polgármester Győri Városháza ezüst emlékérmet adományozta a szervezőknek, melyet Pió Márta és Tagai István vett át, akik tíz éve álmodták meg a példaértékű kezdeményezést.

A Kantharosz tíz éves történetét, a két műsorvezető Borbás Marcsi és Rákóczi Feri elevenítette fel. A Győri Filharmonikus Zenekar Berkes Kálmán vezetésével idén is fergeteges hangulatot varázsolt a gálára. A Kantharosz-gála szervezői megköszönve a támogatást, a jubileum alkalmából készíttetett üvegemléklapot adott át a Győri Filharmonikus Zenekarnak, Radek Józsefnek a Palatia Nyomda vezetőjének, és Riegler Antalnak a szervezésért.

A borászok által felajánlott licit tárgyak között számos különlegesség is szerepelt. Volt például a Kantharosz Esszencia elnevezésű csomag, amelyet az elmúlt 9 év, 54 támogató borászának válogatott boraiból állítottak össze. Egy igazi kuriózum is kalapács alá került. Még a legelső gálán kelt el egy 1959-es rózsabarack pálinka a Pannonhalmi Pálinkárium felajánlásában, amelyet most a tulajdonosa felkínált, ezúttal egy millió forintot adtak érte. Nagy István agrárminiszter idén a Nemzeti Borkincstárból egy 1972-es 6 puttonyos aszút hozott a győri árverésre.

A befolyt összeget a pályázati úton kiválasztott, gyerekeket támogató szervezetek, és fiatal tehetségek között osztják szét. A pályázó közösségek közül a “Hétszín virág” Közhasznú Egyesület 27 főre 6 napos nyári tábort szervezhet halmozottan sérült gyermekeknek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület kerékpárokat, fóliasátort és konyhai eszközöket vásárolhat a bakonyszentlászlói házba táboroztatáshoz, a Süss fel Nap Alapítvány a Radó iskola udvarán játszóteret építhet, a „Híd a jövőbe” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány 2 asztali számítógépet vásárolhat szoftverekkel, a Gézengúz Alapítvány beszerezheti a “Thera Togs” nevű eszközt, a dunaszerdahelyi Autistákat Segítő Polgári Társulás pedig szövőszéket kaphat. Hét rászoruló fiatalt is támogatnak az est bevételéből. A helyszínen a közönség is szavazhatott a Rezeda Népművészeti Egyesület Megyei bentlakásos népzenei tábora, vagy a Szabadhegyi Református Egyházközség Hittan oktatáshoz használatos kivetítők és sporteszközök vásárlása kapjon a jótékonysági forintokból. Mivel rekordösszegű bevétel folyt be, mindkét pályázót támogatják.

A mostani összeggel együtt, a tíz év alatt összesen több mint 84 millió forinttal járultak hozzá a Kantharosz-gála résztvevői a gyermek álmok megvalósulásához.

Megjelent a Győr Plusz médiában.

About Author

Who wrote this article
Vissza