Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

Pályázati Felhívás Kantharosz Civil Összefogás

Egyéb 🕔december 19, 2018

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Kantharosz Civil Összefogás

„Kantharosz a gyermekek jövőjéért, a jövő nemzedékéért”

Beadási határidő: 2019. február 15.

1. A pályázat előzménye
Meghatározó győri civil szervezetek
– Európai Borlovagrend Győri Legációja,
– Első Győri Lions Club,
– Győr ArrabonaLions Club,
– PatrónusLions Club Győr,
– Rotary Club Győr,
– Rotary Club Győr-Rába,
– Rotary Club Győrújbarát,
és a Győri Filharmonikus Zenekar összefogásából Győrött immár kilenc alkalommal megtelt a város koncertterme, a Richter-terem adakozni vágyó emberekkel. Az alapgondolat az volt, hogy ne külön-külön próbáljunk kisebb-nagyobb összegekkel támogatni rászorulókat, hanem erőinket koncentrálva, „egymásba simuló kezekkel” megoldhatatlannak tűnő gondokat orvosoljunk, vagy nagy álmokat váltsunk valóra. Tekintettel a bor főszerepére, a rendezvény Dionüszosz isten kétfülű ivóedényéről, a Kantharoszról kapta a nevét. A gála első kilenc évében mintegy 60 millió forint támogatással sikerült a gyermekek álmait valóra váltani.

2. A pályázat célja
Támogatni kívánunk mindenolyan tevékenységet, amelynek célja a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása. Pályázni lehet a pályázat céljával megegyező beruházás, program vagy eszköz beszerzés támogatására.

3. Megpályázható keret
A pályázati keret a „Kantharosz Gála 2019” jótékonysági rendezvény tiszta bevétele. A pályázatonként elnyerhető támogatás összege várhatóan 200.000,- és 3.000.000,- forint között lesz.

4. A pályázók köre
Pályázatot nyújthat be minden olyan győri vagy Győr környéki közintézmény, alapítvány, civil szervezet vagy magánszemély, amely a pályázat céljával megegyező tevékenységet folytat.

5. A pályázat tartalma
A pályázatnak az alábbi dokumentumokat kell tartalmaznia:
1. Pályázó adatait (név, cím, e-mail cím, telefonszám)
2. Pályaművet, legfeljebb két A4 oldal terjedelemben. A pályaműnek röviden tartalmaznia kell a támogatandó cél bemutatását és indoklását.
3. A pályázat megvalósításának költségeit tételesen felsorolva.
4. Nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a pályázó a támogatás megítélése esetére vállalja a nyilvánosságot és eleget tesz a beszámolási kötelezettségének.
5. Amennyiben a pályázatot nem magánszemély nyújtja be, akkor csatolni kérjük másolatban a bírósági nyilvántartásba vételről szóló igazolást.

6.A pályázat benyújtásának módja és határideje
A pályázatot egy eredeti példányban és elektronikus változatban is kérjük benyújtani.
Az eredeti példányt kizárólag postai úton, magyar nyelven, összefűzve, zárt csomagolásban, „Kantharosz a gyermekek jövőjéért, a jövő nemzedékéért” megnevezéssel az alábbi címre kell benyújtani legkésőbb 2019. január 11-i postabélyegzéssel:
Kantharosz Alapítvány, 9028 Győr, Pattantyús u. 35/D.
Az elektronikus példányt – PDF fájlban – legkésőbb 2019. január 11-én kérjük elküldeni a következő elektronikus postacímre:
infokantharoszgala@gmail.com

7. A pályázatok elbírálása
A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok a pályázók, akik nem fenntartói feladatkörbe tartozó, hanem azon túlmutató egyedi, kreatív projektet kívánnak megvalósítani.
A pályázatokat a Kantharosz Civil Összefogás tagjaiból alakult Bíráló Bizottság az összefogásban részes civil szervezetekkel együtt bírálja el, melynek döntése ellen jogorvoslatnak nincs helye.
Az elbírálás határideje: 2019. február 11.
A döntést közzétesszük honlapunkon – www.kantharoszgala.hu – valamint erről minden pályázó az általa megadott e-mail címre értesítést is kap.
A Bíráló Bizottság által támogatásra javasolt, de nem nyertes pályázatok közül a „Kantharosz Gála 2019” jótékonysági rendezvényen jelenlévő közönség szavazása alapján további pályázat nyerhet támogatást. Ennek eredményét a rendezvényt követően hirdetjük ki honlapunkon, illetve elektronikus levélben értesítjük a nyertes pályázót. A Kantharosz Gála 2019. április 4-én kerül megrendezésre Győrben, a Richter-teremben.

8. A nyertes pályázatok beszámolási kötelezettsége
A nyertes pályázóknak a megítélt támogatás felhasználásáról pénzügyi dokumentumokkal alátámasztott elszámolást és legfeljebb két A4 oldal terjedelmű szakmai beszámolót kell készítenie, melyet 2020. január 31-ig kell benyújtania – elektronikus formában is – a Kantharosz Alapítvány részére.

Győr, 2018. november20.

Kantharosz Civil Összefogás

About Author

Who wrote this article
Vissza