Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

Megkapták a támogatást a pályázók

Egyéb 🕔június 18, 2019

Átvehették az álmaik megvalósítását segítő támogatást a Kantharosz Gála pályázatának nyertesei, tehetséges fiatalok és rászorulók. Az ünnepségen a Richter-teremben Rózsavölgyi László képviselő az győri önkormányzat nevében megköszönte, hogy az alapítvány nemcsak anyagi, hanem lelki és szellemi értéket is teremt, amelyhez elengedhetetlen a „győri szív”.

A gálát jelentős adománnyal segítette számos vállalkozó és magánember. Őket Török Csaba a QSL Consulting Kft. tulajdonosa képviselte, aki meggyőződésének adott hangot, hogy jó ügyet szolgált az adományával.

Mikóczi Tamás, a Kantharosz Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: idén 34 pályázat érkezett 50 millió forintra, közülük 16 pályázatot támogatnak 12 millió 265 ezer forint értékben, melyet 38 támogató adott össze. „Ezúttal is tartalékolunk, hogy év közben is segítséget tudjunk nyújtani, ha sürgősen szükség lenne rá.”

A Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért idén harmadszor kapott támogatást, 2010-ben 50 család terápiás kezelését tudták segíteni, 2013-ban közönségszavazatok révén az épületük tetőterének kialakításához nyújtott segítséget a Kantharosz, idén pedig egy „Thera Togs” nevű speciális segédeszköz beszerzését tették lehetővé számukra.

Bujtás Levente oxigénhiányos koraszülött volt, ő egy számítógépes átalakító megvásárlásához kapott támogatást, amellyel könnyen kezelheti a játékokat, ezzel is fejlesztve agyi funkcióit.

Keszei Johanna fuvolás tehetség, versenyen való részvételre és meghallgatásokra igényelt támogatást. A fiatal lány elmesélte, áprilisban a hollandiai Ittervoortban rendezett nemzetközi fuvolaversenyen 99 induló közül kategóriájában első helyezett lett. Továbbtanulását Weimarban, Frankfurtban tervezi.

Az alapítvány támogatásával laptopot, számítógépet, szövőszéket, hangtálterápiás készletet, festőszereket, fonott kosarakat, kivetítőt, sporteszközöket, játszóteret, kirándulást kapnak a rászorulók. A tehetségek számára pedig ösztöndíjra, versenyekre, rendezvényekre, táborokra jutott támogatás.

 

A X. Kantharosz jótékonysági gála támogatottjai:

Közösségek:

“Hétszín virág” Közhasznú Egyesület

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Süss fel Nap Alapítvány

Híd a jövőbe” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány

Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért

Határon túli támogatott:

Autistákat Segítő Polgári Társulás Dunaszerdahely

Rászorulók, tehetségek:

Bujtás Levente

Farkas Krisztián

Keszei Johanna fuvola tehetség

Kovács Júlia képzőművész

Pesti Máté sport tehetség

Gáspár Karina

“Tehetséggondozásért” Alapítvány tánctehetségek

A Közönségdíj nyertesei:

Rezeda Népművészeti Egyesület

Győr-Szabadhegyi Református Egyházközség

Vissza