Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

Kantharosz Gála 2017 – Muzsika és bor kettősei a gyermekekért

Egyéb , Esemény 🕔február 10, 2017

A Kantharosz Civil Összefogás nevében 2017. április 6-án 18 órakor jótékonysági gálaestre és borárverésre hívjuk szeretettel Győrbe, a Richter-terembe.   

 

Az elmúlt hét évben a térség legnagyobb jótékonysági rendezvényévé nőtte ki magát a Kantharosz Gála, amelynek szervezői, támogatói összesen 43 millió forintot meghaladó összeggel segítették valóra válni gyermekek és ifjak nagy álmait, és a velük foglalkozó szervezetek fejlesztéseit, programjait.  Az összefogás lényege, hogy nem apró kis adományokat kaphatnak, hanem nagy értékű támogatás révén számukra lehetetlennek tűnő célokat tudnak elérni a pályázók.

 

A Győri Filharmonikus Zenekar és hét civil szervezet összefogásával, nyolcadik alkalommal  lesz jótékonysági gálaest, koncert, borárverés Győrött a Richter-teremben. A zenekar felajánlása mellé az Európai Borlovagrend, az Első Győri Lions Club, az Arrabona Lions Club, a Patrónus Lions Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, és a Rotary Club Győrújbarát szerveződött arra, hogy példát mutat összefogásból, és segít a társadalom egyre nehezebb helyzetbe kerülő rétegein, elsősorban gyermekintézményeken, és támogatja a tehetségeket.

 

A gálát Magyarország legnevesebb borászai támogatják. Kereskedelmi forgalomban nem kapható kincseiket, különlegességeiket ajánlják fel licitre, majd borkóstolót tartanak.  Az idén a közönség többek között megkóstolhatja a Somló-hegy kíváló borait, érkezik támogató Tokajból, Villányból, Egerből, Pannonhalmáról. A pálinkát a Szigetköz Lelke pálinkaház képviseli Rácz Ferenc tulajdonos jóvoltából.
Az est bevételéből fantasztikus, a NASA által kifejlesztett technológiájú lehetőséget kapnak azok a gyermekek, akik fogyatékosságuk miatt csak szemmel képesek irányítani egy számítógépet, ezzel egyedülálló ablakot nyithatnak a világra. Az idén segítjük a határon túli magyar gyermekek felzárkózását Dunaszerdahelyen, a pázmándfalusi óvodások élményparkját. A reformáció évfordulója alkalmából szervezett pályázat nyerteseinek segítünk eljutni a reformáció bölcsőjébe. És egy fantasztikus fuvola tehetségnek egy jelentős  versenyre, Győr hírnevét öregbíteni.

 

Az idén is lesz közönségszavazás, amely eldönti: a Család és Gyermekjóléti Központ, az Iskolakultúráért – Esélyteremtésért Egyesület, vagy az Emésztőszervi Megbetegedésben Szenvedő Gyermekekért Alapítvány kaphat-e 500 ezer forintnak megfelelő támogatást.
A gála fővédnöke minden évben, így most is, Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A műsorvezetők: Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc, a Győri Filharmonikus Zenekart Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálja. Aki szeretne egy szép estét eltölteni abban a tudatban, hogy rászorulókon segít, a Richter-teremben és a szervező civil kluboknál tud jegyekhez jutni.  ( www.kantharoszgala.hu)

Vissza