Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

Jubileumra készül a Kantharosz gála

Egyéb 🕔október 18, 2018

A bor és a muzsika segítségével az elmúlt évtizedben több mint 60 millió forintból élménypark, játszótér, KRESZ pálya épült, otthontalanok, hátrányos helyzetűek nyaraltak életükben először, korszerűbb lett az autisták otthona, balett-terem, ifjúsági találkozók tere, internet szoba, és sok szép játszóhely épült.

Tehetségek jutottak lehetőséghez versenyeken, iskolákban, és számos nagy értékű orvosi eszköz, berendezés segítette a gyógyulást, fejlesztést. Ilyen nemes célhoz várja 2019-ben is a támogatást az április 4-én immár 10. jubileumára készülő Kantharosz gála.
Kilenc év alatt 60 borász támogatta a gyermekek nagy álmait valóra váltani szerveződött Kantharosz gálaestet. Közöttük 15-en az év bortermelői díj kitüntetéssel is büszkélkedhetnek, és volt egy “bor-Oscar-díjasunk” is, Szepsy István személyében. Előfordult, hogy a pannonhalmi borvidék 6 borásza állt össze egy licit tételre, de volt, hogy egy egri borász ajánlott fel 100 palackot az árverésre. És volt, aki látványos Kantharosz emblémával kifaragott 100 literes hordót töltött meg a nyertesnek, egy felajánló pedig különleges, 10 literes cserép amforába különleges pálinkát töltött, és ezt a gála jelképével díszítette.

Küldött arany címerrel ellátott különleges bort a portugál királyi ház, 100 éves aszút egy lelkes győri borkereskedő. A felajánlott kincsekhez méltó muzsikát játszott a Győri Filharmonikus Zenekar Berkes Kálmán Érdemes-művész, Liszt-díjas és Grammy Aranyérmes klarinétművész, karmester vezényletével.
Ez a kilenc év kilenc ragyogó alkalmat adott a jótékonyságra hajlamos borkedvelő embereknek megkóstolni az ország valamennyi vidékéről, sőt, a határokon túlról, Erdélyből és a Felvidékről érkező ízeket. Élvezetet adott az ínyenceknek és lehetőséget a borkultúra megismerésére a laikusoknak.

A jegyet vásárló közönség együtt koccinthatott a rendezvényt megtisztelő díszvendégekkel, hírességekkel, a támogató agrártárca képviselőjével, dr. Nagy Istvánnal, illetve a térség, a város vezetőivel, az összefogásban részt vállaló civil szervezetek – három Lions, három Rotary klub és az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusa – kormányzóival, egyházi személyiségekkel, művészekkel, sikeres vállalkozókkal, és a műsorvezetőkkel, Borbás Marcsival és Rákóczi Ferivel. 2019-ben április 4-én tehát tizedszer is várjuk a jótékonyságra nyitott vendégeket.

About Author

Who wrote this article
Vissza