Siker: 8 millió 800 ezer a gyermekeknek (2015)

     Megkezdődött a 2016-os Gála előkészítése, a pályázati kiírás már elérhető ITT!
Beadási határidő: 2015. november.27.

Az élet álmok nélkül olyan, mint a kert virágok nélkül – mondta Alessandro D`Avenia olasz író. Nos Győrött a Kantharosz gála jótékonysági koncert és borárverés jóvoltából gyermekek és ifjak merész álmai teljesülhettek ismét.

A Richter-teremben immár 6. alkalommal meghirdetett est 8 millió 800 ezer forint bevétellel zárult. Ahogy minden évben, most is rászoruló gyermekekkel foglalkozók, vagy tehetségeket felkarolók kapják a segítséget. Az idén 2 millió forint feletti összegbe kerülő szemvizsgáló berendezéshez jut a Lurkó Alapítvány, amellyel valamennyi térségi óvodában szűrést végeznek, hogy a bajokat még időben sikerüljön felfedezni. Nyaralni mehet életmód táborba, és romaként sikeressé vált példaképekkel találkozhat harminc hátrányos helyzetű roma gyerek a Balatonnál. Egy mozgásfejlesztésre, szerepjátékra alkalmas játszótéri hajót építhetnek egy óvoda udvarára, egy másik óvoda pedig környezet- és egészségvédő programsorozat szervezésére nyert támogatást.

Bővebben...

Tüzes borokhoz szenvedélyes zene, jótékony célra

A hatodik Kantharosz Gála szervezése a finisébe ért.
forrás: kisalfold.hu - 2015.03.17. 15:49

Ennek kapcsán ma sajtótájékoztatón bemutatták a licitre kerülő nemes nedűket és ismertették a koncert számait, amiket a tüzes borokhoz illő szenvedélyes zenék közül választottak ki. S bejelentették: a napokban Kossuth-díjat kapott Bede Fazekas Csaba győri operaénekes is közreműködik a műsorban.

Bővebben...

Kantharosz Gála 2016


Muzsika és bor kettősei a gyermekekértA Kantharosz Civil Összefogás nevében 2016. március 31-én 18 órakor jótékonysági gálaestre és borárverésre hívjuk szeretettel Győrbe, a Richter-terembe.  

A Győri Filharmonikus Zenekar és hét civil szervezet összefogásával, hetedik alkalommal lesz jótékonysági gálaest, koncert, borárverés Győrött a Richter-teremben. A zenekar felajánlása mellé az Európai Borlovagrend, az Arrabona Lions Club, az Első Győri Lions Club, a Patrónus Lionc Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, és a Rotary Klub Győrújbarát szerveződött arra, hogy példát mutat összefogásból, és segít a társadalom egyre nehezebb helyzetbe kerülő rétegein, elsősorban gyermekintézményeken, és támogatja a tehetségeket.

Bővebben...

Aranyérem Berlinből

Első helyezett lett Gláser Márton, a Győri Tánc- és Képzőművészeti iskola növendéke, Magyarország egyetlen indulója, a február 17. és 22. között megrendezett berlini Táncolimpián.

Bővebben...

Partnerrendezvény - Jótékonysági Katharosz Gála Győrben

Jótékonysági kantharosz Gála 2015. Győr
Jegyek már kaphatók, 7500 Ft/db

Az idén immár Presztizs-díjjal is büszkélkedhet a gálát szervező Kantharosz Alapítvány.

A Győri Filharmonikus zenekar, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus győri szervezete, a három győri Lions, és a térség három Rotary klubja elbírálta az idei Kantharosz pályázatokat.  Az egymásnak kezet nyújtó civil szervezetek javaslata alapján az alábbi szervezetek és tehetségek valósíthatják meg álmaikat az idei gála bevételéből:

Bővebben...

 gyp  kisalfold