A Kantharosz Gálán közel 12 millió forint gyűlt össze

A régió legnagyobb és az ország egyik legjelentősebb jótékonysági rendezvényévé nőtte ki magát a győri Kantharosz Gála, amelyen csütörtökön este minden várakozást felülmúlva közel tizenkétmillió forint gyűlt össze fiatal rászoruló tehetségek és gyerekekkel foglalkozó szervezetek támogatására.

 

A jótékony célokat szolgáló, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának Győri Legációja, a helyi Lions és Rotary klubok, valamint a filharmonikus zenekar által életre hívott zenés borárverést idén hetedszer rendezték meg a Richter Teremben.
„Önök az álmok kovácsolói! Ha így össze tudnak fogni, akkor csodákat tudnak elérni” – szólt az üzenet a jelenlévőkhöz az esten, ahol 14 tétel került kalapács alá, köztük egy 1956-os évjáratú tokaji aszú, egy egyedi, 10 literes cserépedényben lévő barrique szilvapálinka, illetve az év bortermelőjének választott, ám azután váratlanul elhunyt Szöllősi Mihály 5 literes palackban lévő csúcsbora. Utóbbi 720 ezer forintért kelt el.

Az amúgy is tetőfokán lévő hangulatot Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc műsorvezetők fokozták, így izgalmas licitpárbajokon dőlt el a Soproni, Hajós-bajai, Szekszárdi, Kunsági, Tokaji, valamint a Garam- Mente Borvidékről származó különlegességek sorsa.

Bővebben...

Ötven Óvodában segített a Lurkó Alapítvány

Szemszűrés – a Kantharosz gála segítségével

     Egy különleges, több mint 2 millió forint értékű szemszűrő berendezést nyert a Kantharosz Gála pályázatán 2015-ben a Lurkó Alapítvány. Vállalták, hogy ezzel végigjárják a győri, Győr környéki óvodásokat, és kiszűrik azokat a kicsiket, akiknek gond van a látásával. A program nagyon fontos, hiszen sokszor az iskolaév végén derül ki egy-egy gyermekről, hogy nem gyenge képességű, csupán nem látja a táblát. Az időben megtalált rendellenességeket gyorsan orvosolhatják a szemészetekre továbbküldött gyermekeknél. A készülék rendkívül egyszerűen működik. Vége a félelemnek, a hosszadalmas vegzatúrának, a kicsiknek mindössze vissza kell mosolyogniuk a berendezésen található bohóc arcra, és már kész is a felvétel.

Bővebben...

Akikért a muzsika szól - Sajtótájékoztató

Közétette sajtótájékoztatóján a Kantharosz Alapítvány és a gála szervezőbizottsága a 2015-ös pályázatok eredményeit, illetve a támogató borászok listáját. A rendezvényen a tavaly támogatott tehetség, Paray Márton csellózott. Szakács Erika, a Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója számolt be arról, hogy az iskola hangszerparkja az oktatáshoz megfelelő, de a kiemelkedő tehetségek versenyszerepléséhez – különösen a nemzetközi mezőnyben – már nem megfelelő minőségű.

Bővebben...

Köszönet levél Talentum Műhely

Tisztelt Kantharosz Alapítvány!

Rövidesen itt az idei gála időpontja, amikor az előző év nyertesei számot adnak arról, hogyan is sikerült felhasználniuk az Önök által elnyert pályázati támogatás összegét.

Bővebben...

Gála és pályázat 2016

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Kantharosz Civil Összefogás
„Kantharosz a gyermekek jövőjéért, a jövő nemzedékéért”

Beadási határidő: 2015. november.27.


1 A PÁLYÁZAT ELŐZMÉNYE
Meghatározó győri civil szervezetek
- Európai Borlovagrend Győri Legátusa,
- Első Győri Lions Club,
- Arrabona Lions Club,
- Rotary Club Győr,
- Rotary Club Győr Rába,
- Rotary Club Győrújbarát,
- Patronus Lions Club és a Győri Filharmonikus Zenekar összefogásából Győrött immár hat alkalommal megtelt a város koncertterme, a Richter-terem adakozni vágyó emberekkel. Az alap-gondolat az volt, hogy ne külön-külön próbáljunk kisebb-nagyobb összegekkel támogatni rászorulókat, hanem erőinket koncentrálva, „egymásba simuló kezekkel” megoldhatatlannak tűnő gondokat orvosoljunk. Tekintettel a bor főszerepére, a rendezvény Dionüszosz isten kétfülű ivóedényéről, a Kantharoszról kapta a nevét. A gála első hat évében mintegy 33 millió forint támogatással sikerült a gyermekek álmait valóra váltani.

Bővebben...

 gyp  kisalfold