Kantharosz Gála 2016


Muzsika és bor kettősei a gyermekekértA Kantharosz Civil Összefogás nevében 2016. március 31-én 18 órakor jótékonysági gálaestre és borárverésre hívjuk szeretettel Győrbe, a Richter-terembe.  

A Győri Filharmonikus Zenekar és hét civil szervezet összefogásával, hetedik alkalommal lesz jótékonysági gálaest, koncert, borárverés Győrött a Richter-teremben. A zenekar felajánlása mellé az Európai Borlovagrend, az Arrabona Lions Club, az Első Győri Lions Club, a Patrónus Lionc Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, és a Rotary Klub Győrújbarát szerveződött arra, hogy példát mutat összefogásból, és segít a társadalom egyre nehezebb helyzetbe kerülő rétegein, elsősorban gyermekintézményeken, és támogatja a tehetségeket.

 

 

Az elmúlt három évben a térség legnagyobb jótékonysági rendezvényévé nőtte ki magát a Kantharosz Gála, amelynek szervezői, támogatói az elmúlt hat évben 43 millió forintot meghaladó összeggel segítették a főként ifjakkal és gyermekekkel foglalkozó szervezetek, tehetségek fejlesztését. Az összefogás lényege, hogy nem apró kis adományokat kaphatnak, hanem nagy értékű támogatás révén számukra lehetetlennek tűnő feladatokat tudnak megoldani a pályázók.

A gálát Magyarország legnevesebb borászai támogatják. Kereskedelmi forgalomban nem kapható kincseiket, különlegességeiket ajánlják fel licitre, majd borkóstolót tartanak.  Az idén a közönség az alábbi borászok ajándékát kóstolhatja: Bott Frigyes Felvidék, Garam menti borvidék, Gálné Dignisz Éva (az egyetlen női év borásza) kunsági borvidék, Iváncsics Zoltán soproni borvidék, Koch Csaba, képünkön, (2014-ben az év pincészete volt) Hajós-bajai és villányi borvidék, Mészáros Pál (2012-ben az év pincészete volt) szekszárdi borvidék, Oremus Pince (2003-ban az év pincészete volt) tokaji borvidék. A pálinkát a Szigetköz Lelke pálinkaház képviseli Rácz Ferenc tulajdonos jóvoltából.

Oremus Pincészet VIDEO

Az est bevételéből többek között KRESZ-pálya épül, mozgássérültek kirándulnak az erdőbe, cserkészek kapnak sátrakat, iskolások ismerik meg Pozsonyt, játékkölcsönző nyílik, népi motívumkincsünket megőrző kiadvány készül, beszélő ceruza segít egy ifjú vak hölgyet, fejlesztő játék a fogyatékost. És tehetséges ifjak fejlődhetnek: furulyás, kajakos, sakkozó.

Az idén is lesz közönségszavazás, amely eldönti: az Apor óvoda, a Zöld utcai bölcsőde gyarapodhat eszközökkel, vagy Sztojka Brendon kaphat hangszert, Horváth Csaba tanulhat tovább Szombathelyen.

                                 
A gála fővédnöke minden évben, az idén is, Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A műsorvezetők: Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc, a Győri Filharmonikus Zenekart Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálja. Aki szeretne egy szép estét eltölteni abban a tudatban, hogy rászorulókon segít, a Richter-teremben és a szervező civil kluboknál tud jegyekhez jutni.

 gyp  kisalfold