Siker: 8 millió 800 ezer a gyermekeknek (2015)

     Megkezdődött a 2016-os Gála előkészítése, a pályázati kiírás már elérhető ITT!
Beadási határidő: 2015. november.27.

Az élet álmok nélkül olyan, mint a kert virágok nélkül – mondta Alessandro D`Avenia olasz író. Nos Győrött a Kantharosz gála jótékonysági koncert és borárverés jóvoltából gyermekek és ifjak merész álmai teljesülhettek ismét.

A Richter-teremben immár 6. alkalommal meghirdetett est 8 millió 800 ezer forint bevétellel zárult. Ahogy minden évben, most is rászoruló gyermekekkel foglalkozók, vagy tehetségeket felkarolók kapják a segítséget. Az idén 2 millió forint feletti összegbe kerülő szemvizsgáló berendezéshez jut a Lurkó Alapítvány, amellyel valamennyi térségi óvodában szűrést végeznek, hogy a bajokat még időben sikerüljön felfedezni. Nyaralni mehet életmód táborba, és romaként sikeressé vált példaképekkel találkozhat harminc hátrányos helyzetű roma gyerek a Balatonnál. Egy mozgásfejlesztésre, szerepjátékra alkalmas játszótéri hajót építhetnek egy óvoda udvarára, egy másik óvoda pedig környezet- és egészségvédő programsorozat szervezésére nyert támogatást.

 

 

Az idei évben nagyon sok tehetség fedezte fel a Kantharoszt. Közülük egy sakkozó, egy hegedűs juthat el komolyabb megmérettetést nyújtó versenyekre, egy családi traumán átesett ifjú rajztehetség tanulhat animációt, és megelőlegezve a bizalmat, egy balett növendék utazhatott a berlini Tánc Olimpiára, amelyet modern tánc kategóriában meg is nyert.

 

A nemes célok mellé állt Győr polgármestere is, Borkai Zsolt hatodik alkalommal nyitotta meg a programot, mint fővédnök. De vendég volt Pozsgay Imre professzor, Nemzeti Örökség-díjas, Losonczi Lívia a Magyar Televízió életmű díjasa, Dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona a Lions Clubok Országos Szövetségének kormányzója, Dr. Steier József Guinea tiszteletbeli konzulja, aki az ebola poklába kísért számtalan adomány után most a gálát segítette.

A 2015-ös pályázat nyertesei: ITT

 gyp  kisalfold