Tüzes borokhoz szenvedélyes zene, jótékony célra

A hatodik Kantharosz Gála szervezése a finisébe ért.
forrás: kisalfold.hu - 2015.03.17. 15:49

Ennek kapcsán ma sajtótájékoztatón bemutatták a licitre kerülő nemes nedűket és ismertették a koncert számait, amiket a tüzes borokhoz illő szenvedélyes zenék közül választottak ki. S bejelentették: a napokban Kossuth-díjat kapott Bede Fazekas Csaba győri operaénekes is közreműködik a műsorban.Hatodszor rendezik meg a Kantharosz-gálát Győrben, március 26-án, 18 órától a Richter-teremben. A jótékonysági koncert és borárverés bevételét – a támogatóktól kapott, a jegyek eladásából és a licitálás révén szerzett pénzt – ezúttal is olyan tevékenységek támogatására fordítják, melyek célja a gyermekek fejlesztése, gondozása, a tehetségek felkarolása. Jegyek még kaphatók a Richter-terem jegypénztárában.

Több klub, közös cél

A Kantharosz Civil Összefogás tagjai: Európai Borlovagrend Győri Legátusa, Első Győri Lions Club, Arrabona Lions Club, Rotary Club Győr, Rotary Club Győr Rába, Rotary Club Győrújbarát, Patronus Lions Club, Győri Filharmonikus Zenekar.

a fotón Riegler Antal

Riegler Antal, a gála egyik szervezője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyre könnyebb szervezni a rendezvényt, mert széles körben ismertségre tett szert. Arra törekednek, hogy még jobb színvonalú esttel, még jobb eredményt érjenek el a jó cél érdekében. Eddig, azaz az elmúlt öt évben 27 millió forintot adhattak a gála révén rászoruló és tehetséges gyermekeknek, fiataloknak.

Levetítették azt a filmfelvételt, ami a Bárczi és az Attila utcai óvodában készült arról, hogyan használták fel a Kantharosz Gála bevételéből kapott támogatást. A gyerekek maguk is elmondták, mennyire örülnek a mozgásfejlesztő játékoknak.

Az Egészségért Alapítvány Győr képviselője, Skultéty Márta számolt be arról, hogyan valósult meg tavaly támogatott programjuk. Hálával jött és elmondta, hogy gyógyúszást szerveznek gerincbetegeknek, asztmásoknak. Tavaly nyári tábort is tartottak nekik és lecserélhették tönkrement eszközeiket.

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület vezetője, Jakus László beszélt arról, mire használják a támogatást, amit idén kapnak. Harminc gyermeket szeretnének elvinni a Balatonra táborozni, ahol a helyes életmódot példaképektől tanulhatják el.

 

 

 

 

 gyp  kisalfold