Kantharosz gála: Civilek jótékony összefogása

Jó borhoz illő zene - Harmadszor tartják meg a Kantharosz gálát győri, győrújbaráti jótékony szervezetek. A hangversennyel és a borárveréssel karitatív célokra gyűjtenek pénzt. Így az adakozók jó zenét, nemes nedűket élvezhetnek március 1-én 18 órától a Richter Teremben.


A Kantharosz gála sikere érdekében jótékony szervezetek, lionok, rotarysok, a Kiwanishoz tartozók és az Európai Borlovagrend győri legátusa fogott össze a Győri Filharmonikus Zenekarral. Füke Géza, a zenekar igazgatója elmondta, ha lehetősége adódik rá az együttesnek, segít amiben tud, szívesen csatlakozik jótékony összefogásokhoz. Úgy érzik, így legalább viszonozzák azt a szeretetet, amit a helyiektől kapnak.
A Kantharosz gála helyszínét is az együttes biztosítja, otthonát, a Richter Termet erre a célra felajánlva és március 1-én az önfeledt kikapcsolódást népszerű dallamokkal biztosítja. A koncertet Rossini Il Signore Bruschino nyitányával kezdik, ami parádés, virtuóz darab. Aztán egy klasszikus, Erkel Palotása következik, mert a táncot idéző zene éppúgy illik a mulatsághoz, mint a jó bor. A műsor többi művét is e szempont alapján válogatták, így elhangzik Strausstól az Ohne Sorgen (Gond nélkül), Delibes Coppelia-keringője, Dvoráktól a Szláv tánc, Bizet-től a Carmen szvit. Végül Gounod Faustjával, a közismert és kedvelt balettzenével zárják az est zenei részét.
A borárveréshez a kalapács alá kerülő italok adhatnak kedvet. Többnyire forgalomban nem beszerezhető, kitűnő évjáratokban készült nedűk. Bock József borásztól nem mindennapi válogatások, Bock Cuvée-kre lehet licitálni vagy Szőke Mátyás hosszú életű mátrai boraira, muzeális tételekre. Kikiáltásra kerül a Royal Tokaj, Áts Károly borász dűlőszelektált tokaji aszúja 2003-ból és az Eurobor Kft.-től, a Tűzkőbirtokról néhány díjazott különlegesség. Akárcsak Dúzsi Tamás családi pincészetének csúcsborai, a Babarczi Szőlőbirtok rajnai rizlingből készült büszkeségei. Takács Zoltánnak és családjának felajánlásaként egy ritkaság is, egy 100 éves 6 puttonyos tokaji aszú a Tolcsvai muzeális pincéből és a Pannonhalmi Pálinkárium erdei gyümölcs pálinkaválogatása.

 gyp  kisalfold