Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

Eljöttek az öröm pillanatai – nyereményátadás Győrött

Eljöttek az öröm pillanatai – nyereményátadás Győrött

Egyéb 🕔május 28, 2018

A Kantharosz gála szervezői számára a felkészülés izgalmas , és persze mozgalmas, hiszen rendkívül sok munka, mire felcsendülhet a muzsika, elárverezhetik a borokat, megnézhetik a támogatottakról szóló filmeket. Gondoskodni kell ajándékról, harapnivalóról, licittáblákról, poharakról, szállásról a vendégeknek és még sorolhatnánk. A gálán fokozódik a feszültség, vajon lesz-e annyi bevétel, amennyi pályázó várja a támogatást. És végül eljön a pillanat, amiért érdemes volt…

A Kantharosz szervezői, az alapítvány képviselői 2018. május 23-án átadhatták a boldog nyerteseknek a támogatásról szóló okleveleket és osztozhattak a nyertesek örömében. A nevetés, a csillogó szemek, a meghatott szavak jelentik az értelmét a munkának, és adnak erőt a folytatáshoz. Ezúttal egy különleges gálához, hiszen 2019. április 4-én 18 órakor jubileumi 10. gálára készülnek a szervezők. Ehhez – ahogy Tagai István a Kantharosz Alapítvány egyik alapítója bejelentette – egy új, tágasabb helyszínt kell keresni, hiszen második éve maradnak ki sokan az élményből, mert telt házas a rendezvény.

A támogatottak céljait Pió Márta, a gála gesztora ismertette az átadáson. Köztük volt két különleges eset. Az egyik Eyassu Vincze Barbaráé. Az ifjú lány 3 éves korától táncol. A siker útján a Grácia Művészeti Intézetben indult el, abban a tükrös táncteremben, amelynek kialakítását sok évvel ezelőtt éppen a Kantharosz támogatásával tudták megvalósítani. A lányát egyedül nevelő édesanya meghatódva vette át az oklevelet, amely azt jelentette, hogy a család költségvetéséből végre valami marad. Mivel a magyar Táncművészeti egyetemen nem indult modern tánc szak, a kislánynak döntenie kellett, tovább tanulhat, vagy feladja álmait. Édesanyja megpróbálta vállalni a Salzburgba felvételt nyert tehetség tandíjának költségeit. Most végre biztos, hogy a jövő tanév díját van miből kifizetni.

A másik különleges pillanat az volt, amikor levetítettük Baross Ádám nyertes zongora tehetség filmjét, amelyen az ifjú Weimarból jelentkezett be. Az átadó ünnepséggel egy időben indult a felvételire a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Mire az ünnepségnek vége lett, a fiú a harmadik legmagasabb pontszámmal bejutott álmai kurzusára. Jó helyre került tehát az adomány.

Rajtuk kívül még sok szép eredményt segít elő a gála bevétele. Dunaszerdahelyen értelmi fogyatékosok jutnak sikerélményhez, közösséghez, fejlődési lehetőséghez. Iskolák gyarapodnak: eszközökkel a Waldorf, nemzetközi tapasztalatokkal a Deák, festett játszóhellyel a Váci iskola. Mászófal segíti a Dorcsi Rita Alapítvány apróságait a mozgáson keresztül a szellemi gyógyulásig, számítástechnika az újvárosi hátrányos helyzetűeket a felzárkózásban az Engel Alapítványnál. A már említett tehetségeken kívül pedig egy sportlövő és egy kajakos kapott támogatást sportszerre, versenyre jutásra. A legnagyobb értékű adomány átadása a gálán már megtörtént. A Jóság Süti Napok Civil Társaság pályázatára több mint 2 millió forintot ítélt meg a Kantharosz szervező bizottság, amelyből a gyermekmentők kaptak értékes életmentő eszközt.

Fotó: Győr+ Média, Marcali Gábor

 

About Author

Who wrote this article
Vissza