Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

Akikért a muzsika szól – Sajtótájékoztató

Akikért a muzsika szól – Sajtótájékoztató

visszhang 🕔október 31, 2014

Közétette sajtótájékoztatóján a Kantharosz Alapítvány és a gála szervezőbizottsága a 2015-ös pályázatok eredményeit, illetve a támogató borászok listáját. A rendezvényen a tavaly támogatott tehetség, Paray Márton csellózott. Szakács Erika, a Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója számolt be arról, hogy az iskola hangszerparkja az oktatáshoz megfelelő, de a kiemelkedő tehetségek versenyszerepléséhez – különösen a nemzetközi mezőnyben – már nem megfelelő minőségű.

Akikért a muzsika szól

Az idén immár Presztizs-díjjal is büszkélkedhet a gálát szervező Kantharosz Alapítvány. A Győri Filharmonikus zenekar, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus győri szervezete, a három győri Lions, és a térség három Rotary klubja elbírálta az idei Kantharosz pályázatokat.  Az egymásnak kezet nyújtó civil szervezetek javaslata alapján az alábbi szervezetek és tehetségek valósíthatják meg álmaikat az idei gála bevételéből: Győr Lurkó Alapítvány (szemvizsgáló berendezés, amellyel minden győri ovist megvizsgálnának) 2 230 500 Ft. Győr Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület (nyári tábor 30 gyermeknek) 1 080 400 Ft. Győr Gyárvárosi óvoda (udvari játék hajó) 1 100 000 Ft. Győr Szent Margit Alapítvány (program megvalósítás és eszközök 3-6 éves gyermekeknek) 280 000 Ft Orosz András sakktehetség (felkészítése, versenyen indulása) 880 000 Ft. Ruisz Alexandra hegedűvonó vásárlás 400 000 Ft. Gláser Márton (részvétel egy berlini táncversenyen) 538 503 Ft. Lakatos Barnabás (animációs tanfolyam részvételi költségei) 210 000 Ft.

Az idén is szavazhat a közönség, az alábbi pályázók közül egy nyerheti el a kért támogatást, de maximum 500 ezer forintot: Győr Egészséges újszülöttekért Alapítvány, Győr Bárczi iskola, Győr Bakacs Ágnes (hegedű vásárlás) Győr Nagyfi Noémi (fuvola beszerzése), Győr Kossuth Zsuzsanna Kollégium (sport, szabadidős és zenei eszközök beszerzése).
Akik a boraikkal segítenek

Az idén is az ország csúcs borászai hozzák el kereskedelmi forgalomban nem kapható kincseiket a gálára. Akiknek az est zárásaként megkóstolhatja a belépőjegyével jótékonykodó közönség a borait: Gere Attila, Villány, Gál Tibor, Eger, Bodri Pincészet, Szekszárd, Nyakas Pincészet, Etyek-budai borvidék, Istvándy Pincészet, badacsonyi borvidék, Dereszla Pincészet, tokaji borvidék.

Az est fővédnöke Borkai Zsolt, Győr polgármestere
Műsorvezetők: Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc

A Kantharosz gála szervezőbizottsága

facebook: Kantharosz Győr

About Author

Who wrote this article
Vissza