Kantharosz Gála

Páratlan élmény, kellemes társaság, csúcsborok, felemelő muzsika
és szívet melengető cél – így jellemezhető röviden a
Kantharosz Gála.
Rekord született a liciten!

A Kantharosz Gálán közel 12 millió forint gyűlt össze

A Kantharosz Gálán közel 12 millió forint gyűlt össze

Egyéb , visszhang 🕔március 23, 2016

A régió legnagyobb és az ország egyik legjelentősebb jótékonysági rendezvényévé nőtte ki magát a győri Kantharosz Gála, amelyen csütörtökön este minden várakozást felülmúlva közel tizenkétmillió forint gyűlt össze fiatal rászoruló tehetségek és gyerekekkel foglalkozó szervezetek támogatására.

A jótékony célokat szolgáló, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának Győri Legációja, a helyi Lions és Rotary klubok, valamint a filharmonikus zenekar által életre hívott zenés borárverést idén hetedszer rendezték meg a Richter Teremben.
„Önök az álmok kovácsolói! Ha így össze tudnak fogni, akkor csodákat tudnak elérni” – szólt az üzenet a jelenlévőkhöz az esten, ahol 14 tétel került kalapács alá, köztük egy 1956-os évjáratú tokaji aszú, egy egyedi, 10 literes cserépedényben lévő barrique szilvapálinka, illetve az év bortermelőjének választott, ám azután váratlanul elhunyt Szöllősi Mihály 5 literes palackban lévő csúcsbora. Utóbbi 720 ezer forintért kelt el.

Az amúgy is tetőfokán lévő hangulatot Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc műsorvezetők fokozták, így izgalmas licitpárbajokon dőlt el a Soproni, Hajós-bajai, Szekszárdi, Kunsági, Tokaji, valamint a Garam- Mente Borvidékről származó különlegességek sorsa.
A programhoz kapcsolódó hangversenyen a filharmonikusok Schumann, Smetana, Strauss és Csajkovszkij műveiből nyújtottak egy csokorral.

A jótékony összefogás ezúttal is példát mutatott a korábbi gálák bevételét meghaladó eredménnyel. A licitálóknak, támogatóknak és a jegybevételnek köszönhetően egészen pontosan 11,7 millió forint gyűlt össze. A bevételt a többi között cserkészsátorra, erdélyi motívumokkal tarkított kifestőkönyvre, mozgássérültek erdei kirándulására, óvodai KRESZ-pályára, vakokat segítő szoftverre, barokk furulyára és kenuvásárlásra fordítják majd. A támogatottakról korábban pályázat útján döntöttek. Rajtuk kívül egy pályázó a jelenlévő nézők szavazatainak köszönheti, hogy álma hamarosan megvalósul. A szavazatokat lapzártánk után számolták össze.

fotók MEGTEKINTHETŐK: ITT

forrás: http://www.kisalfold.hu

 

Vissza